Kalvningar

Som ni sett i i ett tidigare inlägg så fick vi 11 tjurkalvar och 1 kvigkalv efter våra semindoser. Så det såg ut som det skulle bli ett rejält ”tjurkalvsår”, men nu har det hänt, kvigkalvarna har börjat komma och till dags dato har vi fått 13 tjurkalvar och 12 kvigkalvar, med 6 kalvningar som återstår. Ja där ser man som det kan vända…..

Har varit auktion på prövningen, tyvärr kom inte vår tjur med på grund av skada på pung och testiklar, det fick bli slakt istället, och våra stora förhoppningar om en stor vinst blev i stället en förlust i storleksordningen trettiotusen kronor….det är inte allt som glimmar, och man funderar på om det verkligen är någon lönsamhet att sätta in på prövningen med de stora kostnader som det för med sig…..

Semineringarna fortsätter här hos oss och idag kommer vi få inlagt semindos 29, vi har dock seminerat om 3 stycken, så det är inlagt semin i 26 stycken kor, vi kör på ca en vecka till sedan är det slut och vi släpper ut vår avelstjur Endure till kor och kvigor. Efter omlöp kommer det vara 25-30 kor för honom att roa sig med!!

Vad har vi seminerat med undrar kanske vän av ordning? Vi har använt ett helt batteri av tjurar, här kommer de; Waterloo, Packman, Crossfire, MVP, Dalle, Janne, Wandil, Kubik (ingemans). Nästa säsong kommer ha mycket att erbjuda!

Vi har sålt slut på våra avelstjurar för denna säsong, men kolla gärna in redan nu vilken kalv som passar i Er besättning så att ni bokar i god tid inför nästa betäckningssäsong.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>