WHC

Lägger in lite nya bilder idag, av någon anledning har gamla försvunnit ( är bara en glad amatör)

Samtidigt hitta vi den här bilden när vi var på Nya Zeeland och WHC, gå gärna in på Stendala Herefords facebook sida och läs om vår fantastiska resa

Nya Kalvar

Ny börjar det fyllas på med årets kalvar. Hittills har vi fått 9 stycken, 6 kvigkalvar, 3 tjurkalvar. Detta året har vi redan fått lika många kvigkalvar som hela förra året och ändå har vi 29 kor kvar som skall kalva. Har inte lagt in foto på de nya kalvarna ännu…. men det kommer

Vi har kvar två ytterst bra tjurar som är till salu inför kommande betäcknings säsong, läs om dem under tjurar 2019. Ring och boka, vi levererar gärna tjuren hem till Er till självkostnadspris (södra Sverige) enligt överenskommelse.

200 dagars vägning

Alltid lika spännande med 200 dagars vägningen, man får se vad korna/kvigorna går för och även se vad betesmarken ”presterat” detta år.

Vi hade ett mycket tufft foderår 2018, kossorna fick beta på i stort sett ingenting, vi försökte hitta grässtrån i stenkulor, stengärde och åkerbitar som aldrig blivit betade på uppåt 100 år.

En ensilage skörd som var den sämsta någonsin, vilket fick till följd att det blev knalt med foder under vintern också, men det gick! det är nog så att 200 dagars vikterna är lägre än vanligt beroende på detta, men vi har några riktigt fina kalvar trots det.

Är du sugen på en ny tjur inför nästa säsong så passa på att välja nu!

Våra tjurkalvar har alla en mycket intressant härstamning, oftast hittar du inte dessa linjer någon annanstans i Sverige, så passa på! Ring gärna så skall vi försöka lotsa Dig till den tjur som passar just i Din besättning, och du vi kör hem den till Dig till självkostnadspris i södra Sverige!

Nya bilder

Har lagt in nya bilder på våra kvigor och flyttat dem till fliken kossor och kvigor.

Nu finns bara våra kvigkalvar från i år under fliken kvigkalvar

har också ändrat placeringen på djuren och fått dem i nummer följd, hoppas det blir en förbättring, själv tycker jag det är lättare att läsa dem då i mobiltelefonen

Prövning/kalvning/foder….

Det har hänt lite sedan sist;

Auktionen på prövningstjurarna gick över förväntan med bra priser, vår tjur Pex av Stendala köptes av Viking-Vånga Hereford för 42.000:-. Vi önskar dem lycka till!!!

Kalvningarna har dragit ut på tiden, verkar som värmen 2018 har gjort att brunst/betäcknings vilja varit dålig. Nu har vi förhoppningsvis bara en kviga kvar som skall kalva.

Fodret har varit en prövning denna vinter, korna åkte ut jättetidigt och det såg lovande ut både under februari och mars, men sedan april med kyla och torka. Den ostliga vinden kyler ner allt här hos oss och här känns det som om april har varit vinterns kallaste månad!

Allt foder är slut, korna får försöka hitta det gräs som går på betesmarkerna, ingen bra start för årets kalvar… Nu hoppas vi på mycket regn och värme!