Seminering

Nu är semineringarna igång på Stendala, hittills har 19 stycken seminerats, så det har rullat på bra. Blev kanske inte riktigt som vi tänkt från början på grund av att våra doser från Moeskaer antingen blev försenade eller uteblev helt och hållet. Vi har i år seminerat med Lucky, Titus och MVP.

Nu är det tid för den digitala auktionen i morgon på Gunnarp, ska bli intressant att följa hur prisbilden kommer att utvecklas. Kommer köparna att tveka på grund av Mycoplasma Bovis eller kommer det att rulla på som vanligt. För vår egen del har vi tänkt bjuda för att försöka få hem en ny besättningstjur till Stendala, återkommer med resultat.

Vi har lagt till nya kalvar, skall försöka fotografera dem också, det kommer så småningom

Prövningen

Ja för vår del har det varit en prövning med prövningen, och då pratar vi problemen med mycoplasma. Vår tjur fick problem och blev snabbt smittad av mycoplasma och repa sig inte riktigt under hela prövningsperioden. Troligen extra nedsatt eftersom vi ej har mycoplasma i vår besättning ( besättningen är provad och friförklarad). Vår kalv försökte att hänga med i det längsta men föll på målsnöret och kommer ej med på auktionen och kommer nu att slaktas, tråkigt tycker vi.

Vi har lagt till någon ny kalv och någon bild sedan senast!

16

Nu har vi fått 16 kalvar och vi är inne i nästa månad, februari. Har lagt in alla kalvar som är födda hittills och även lite nya bilder på kalvarna. Ja vi vet att det fattas bild på några av kalvarna men det är inte alltid som kalvarna vill visa upp sig, kan lugna alla med att det kommer fler bilder så småningom!

Stor succe’ på Elitauktionen

Skulle vilja säga att sammantaget var det en stor succe’ med vår Elitauktion. Julbordet som alltid superbt på Mullsjö, efter julbordet en auktion med överlag mycket bra priser på våra hereforddjur.

Sammanfattning för vår egen del är sålt ”Fritt val” för 30.000:- till Folkestorps Hereford, och i efterdyningarna av auktionen sålde vi även en dräktig kviga, 1211 Stendala Silvia, till Markus o Rebecca från Degeberga. När Eva och Per från Folkestorp kom och skulle välja ut sin kviga på fritt val, så fastnade de för 2 stycken nämligen 1225 Stendala Margareth och 1231 Stendala Margareth, de bestämde sig för att köpa båda!

Både kvigorna och den dräktiga kvigan är för dagen de allra bästa här från Stendala och vi Gratulerar och hoppas nu att de även kommer att utmärka sig i sina nya besättningar!

Vikter och AIX

Vi har vägt de 5 äldsta kvigorna för deras årsvikt och 1241 för sin 200 dgr vikt. Vikterna ligger nu inlagda på respektive kvigkalv.

Vi har även lagt in de senaste tillgängliga Svenska avelsvärdet på respektive kvigkalv.

Sammantaget mer info om kvigkalvarna så ni får mer att ta ställning till inför Elitauktionen 25/11, där har möjlighet att bjuda hem er favoritkviga  på ”Fritt val” från Stendala

Nya bilder på Kvigkalvar

Nu har vi lagt in fler nya bilder på kvigkalvar från årets kalvningssäsong! Kom ihåg att bjuda på ”Fritt val” från Stendala Hereford på Svenska Herefordföreningens elitauktionen den 25/11, finns på Boskapstorget eller att bjuda på direkt i Mullsjö. Här finns möjlighet att hitta något alldeles unikt till Er besättning.

Varför inte någon av ovanstående!!!!

Njutånger

Grattis till Marie o Anders i Njutånger för köpet av 7250 ”Mats”. Förhoppningsvis stamtjur under ett antal år hos dem.

Lång resa på nära 14 timmar från Österlen till Njutånger, men nu är tjurkalven framme och vid god vigör!

Grattis o Lycka till önskar vi från Stendala Hereford!