Vikter och AIX

Vi har vägt de 5 äldsta kvigorna för deras årsvikt och 1241 för sin 200 dgr vikt. Vikterna ligger nu inlagda på respektive kvigkalv.

Vi har även lagt in de senaste tillgängliga Svenska avelsvärdet på respektive kvigkalv.

Sammantaget mer info om kvigkalvarna så ni får mer att ta ställning till inför Elitauktionen 25/11, där har möjlighet att bjuda hem er favoritkviga  på ”Fritt val” från Stendala

Nya bilder på Kvigkalvar

Nu har vi lagt in fler nya bilder på kvigkalvar från årets kalvningssäsong! Kom ihåg att bjuda på ”Fritt val” från Stendala Hereford på Svenska Herefordföreningens elitauktionen den 25/11, finns på Boskapstorget eller att bjuda på direkt i Mullsjö. Här finns möjlighet att hitta något alldeles unikt till Er besättning.

Varför inte någon av ovanstående!!!!

Njutånger

Grattis till Marie o Anders i Njutånger för köpet av 7250 ”Mats”. Förhoppningsvis stamtjur under ett antal år hos dem.

Lång resa på nära 14 timmar från Österlen till Njutånger, men nu är tjurkalven framme och vid god vigör!

Grattis o Lycka till önskar vi från Stendala Hereford!

Grattis….

Grattis till Snogge Hereford o Charolais till köpet av 7254 UMA av Stendala. UMA är efter Endure av Stendala och en mycket lovande framtida avelstjur.

Vi tackar för köpet och önskar LYCKA TILL med Er framtida avelstjur

Glöm inte Herefords Avelsauktion via Boskapstorget den 25 november, där ni har chansen via ”Fritt val” köpa från Stendala Hereford! Vi har lagt in flera nya bilder på kvigkalvar!!!

Elitauktion 2023

Missa inte Svenska Herefordföreningens Elitauktion 25 november 2023. Från Stendala Herefords kommer vi erbjuda ”Fritt val” bland alla kvigkalvarna från kalvningssäsongen  22/23.Det finns möjlighet att välja bland alla våra kalvar. Detta är en unik chans att kunna köpa från Stendala, som är en av Sveriges äldsta besättningar med kofamiljer som varit här i över 50 är på vår gård. Härstamningarna som finns på Stendala är unika för Sverige, vi har troligen varit den besättning under senare år som satsat hårdast på nytt materiel från Nordamerika.

Prövningen

Var i onsdags den 23/8 och lämnade 7147 URI av Stendala på Prövningsstationen på Gunnarp. Nu börjar prövningen för både tjurkalv och uppfödare, så många nålsögon som kalven skall igenom innan den förhoppningsvis kommer med på auktionen våren 2024. Vi tog foto på URI, se nedan, när vi lämnade honom, inte lätt att få en bra bild, när URI samtidigt skall försöka ta in alla nya intryck som möter honom…..

Hereford Klubb Syds Sommarmöte

Nu har det snart gått en hel vecka sedan vi hade Hereford Klubb Syds Sommarmöte här hos oss och på Onslunda Hereford. Det vackra sommarvädret kom åter med sommarmötet och vi hade en härlig dag, lägger in en bild nedan där vi står i trädgården och pratar kring besättningen, på bilden är det undertecknad, Ingvar Svensson, Stefan Owesson och Roland Jansson som har ett ”djupgående” snack om Hereford aveln…..

Nu har vi tagit in och ifrån de flesta kalvarna och det börjar närma sig att köra vår prövningskalv till Gunnarp. Vi tänker försöka med 7247 URI av Stendala detta år, han är efter vår tjur Endure med 1192 Stendala Margareth som mamma och High Roller som morfar vi får se framåt vårkanten om vi valt rätt…. URI är nu avvand sedan 14 dagar tillbaks och äter nu ensilage och kan klara att dricka vatten själv från vattenkoppen, en bra början men många bitar skall falla på plats för att lyckas på prövningen.