Betessläpp

Våren har varit kall så gräset har inte kommit igång att växa. Vi brukar kunna släppa djuren tidigt på bete, det gjorde vi i år också men vi har fått ge lite ensilage för att bete ej räckt till. Nu är det förhoppningsvis slut med detta, korna kom på nytt bete igår och där är nog gräs 14 dagar framåt.

Grattis till Vankiva Gård och köpet av 5 kvigor som förhoppningsvis blir grunden i deras satsning på Hereford. De har köpt de stamboksförda djuren 1228 Stendala Nancy, 1232 Stendala Ester, 1233 Stendala Astri, 1234 Stendala Astri och 1235 Stendala Hepsy. Alla med kapacitet att bli mycket framgångsrika avelskor!

Vi önskar Vankiva Gården lycka till med deras nya satsning!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>