Vinterutfodring

Vi har fått lite vinter på Österlen, kallt och lite snö. Perfekt att utfodra kossorna på vallen, och samtidigt gödsla på densamma, slipper arbete med att skrapa plattan på deras normala utfodringsplats. Dessutom rent och snyggt foderbord, ja det är klart nog skiter de en del i ensilaget så en del går till spillo, man kan inte få allt.

Nu är kalvningssäsongen i antågande, först kommer de som blivit seminerade. Vi kommer förhoppningsvis få intressanta kalvar efter MVP, Packman, Crossfire, Waterloo, Wandil och Kubik (Ingemans). Efter vår tjur Endure av Stendala kommer det först kalvar sedan vi passerat halva januari. Spännande tid framför oss när kalvarna börjar göra entre’

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>